Έλα τώρα χέρι μου δεξί κείνο που σε πονεί δαιμονικά ζωγράφισέ το
αλλ' από πάνω βάλ' του Το ασήμωμα της Παναγίας
πόχουν τη νύχτα οι ερημιές μες στα νερά
του βάλτου


Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008

Καυτά θέματα (το παιχνίδι πίσω απ' την υπόθεση Ζαχόπουλου, τι καλύπτουν με την υπερπροβολή του)

Τις τελευταίες εβδομάδες απασχολεί τα Μ.Μ.Ε. η υπόθεση Ζαχόπουλου που πιστεύω δεν υπάρχει Έλληνας να μην έχει ακούσει απλά το όνομα αυτό. Φυσικά δε θα μπω στο λαβύρινθο των υποθέσεων και των εύκολων συμπερασμάτων. Αλλά ως ακαδημαϊκή πολίτης, ως φοιτήτρια του ελληνικού πανεπιστημίου, ως μέλουσα εργαζόμενη που θα διεκδικήσει θέση στην αγορά εργασίας, ως Ελληνίδα και ως Χριστιανή Ορθόδοξη δεν ανέχομαι να ακούω "πολιτικούς" μαϊντανούς να εμφανίζονται θιγμένοι προκειμένου να υπερασπίσουν δικά τους συμφέροντα. Δεν ανέχομαι να γίνεται εκμετάλλευση του δικαιώματος του βήματος που παρέχουν ραδιόφωνο, τηλεόραση κι εφημερίδες από κάποιους δημοσιογράφους και να προβάλλονται ατομικά συμφέροντα. Όλοι έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης και για να μιλήσω πιο ξεκάθαρα είναι εμφανής η διελκυνστίδα εκδοτικών φορέων και της εφημερίδας "Θέμα" στην οποία να μην ξεχνάμε παράλληλα με όσα προανέφερα ότι ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος κατέχει το 40%.

Με το δικαίωμα για βήμα που μου παρέχει το κράτος και οι νόμοι, χωρίς να κάνω κάποιου είδους κατάχρηση θα ήθελα να τοποθετηθώ αναφορικά με την πρώτη επισήμανσή μου. Βλέποντας στα Μ.Μ.Ε. να επικρατεί η στάση αυτή που παραπάνω σχολίασα και κατέκρινα δηλώνω ρητά την αδιαφορία μου για τις μεταξύ κόντρες των εκδοτικών φορέων. Δηλώνω επίσης ρητά την απογοήτευσή μου, γιατί για άλλη μία φορά φαίνεται η εύκολη καταπάτηση των αξιών, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία καθώς είναι ορατή σε όλους η διαφθορά της εξουσίας και των πολιτικών στελεχών που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό και φυσικά είναι ακόμη στις θέσεις τους. Άλλοι είναι στα νοσοκομεία!


Θέλοντας να κλείσω το πρώτο αυτό θέμα, θα ήθελα να σταθώ στο πόσο πολύ αποπροσανατολίζεται ο Έλληνας, όταν όλα τα Μ.Μ.Ε. για μία ώρα στις ειδήσεις καθημερινά μόνο και λίγο παραπάνω σε κάποιες βραδυνές εκπομπές μία φορά την εβδομάδα μόνο ασχολούνται με την υπόθεση Ζαχόπουλου, το ντι-βι-ντι, το "Πρώτο Θέμα, τον Θέμο και τον Μάκη, τον Ανδριανό, τον Αγγέλου, την 35χρονη κτλ. Τον υπόλοιπο χρόνο τα άλλα θέματα πάνε περίπατο; Τι γίνονται τα άλλα προβλήματα της επικαιρότητας; Ένα θέμα τέτοιο, όμως, που στην ουσία αφορά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που αναμφισβήτητα καλώς ή κακώς πλήττουν και την κυβέρνηση, μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων και τις βραδυνές εκπομπές, ακόμη και τη μεσημεριανή της Τατιάνας (!) βλ. σήμερα, έστω και η μία ώρα των εικοσιτεσσάρων ωρών είναι αρκετή. Έτσι ο Έλληνας στρέφει το βλέμμα του απ' τα άλλα ζητήματα, ή καλύτερα του το στρέφουν, για να μη δει, για να μη μάθει και να συγκαλύψουν τα όσα γίνονται από κάτω.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι ότι οι Τούρκοι θα στείλουν ένα ερευνητικό σκάφος υπό τη σημαία της Αυστραλίας στα ανοιχτά της Καλλίπολης (Gelibolu) που βρίσκεται στα στενά του Ελλησπόντου στην αριστερή (δυτική) πλευρά των Δαρδανελίων για ανίχνευση πετρελαίου στο Αιγαίο, μέχρι τα τούρκικα χωρικά ύδατα. Τις προάλλες όμως στα Ύμια παρολίγο να γίνει επεισόδιο μεταξύ τουρκικών ακταιωρών και ελληνικών αλιευτικών, καθώς οι πρώτοι υποστήριξαν ότι οι Έλληνες αλιείς βρίσκονταν στα τουρκικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: