Έλα τώρα χέρι μου δεξί κείνο που σε πονεί δαιμονικά ζωγράφισέ το
αλλ' από πάνω βάλ' του Το ασήμωμα της Παναγίας
πόχουν τη νύχτα οι ερημιές μες στα νερά
του βάλτου


Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008

Είμαι κοντά σου κι ας είμαι μακριά

Τούτα τα μαντάτα είναι αλλιώτικα απ' τα άλλα. Μαζί σου έμαθα να ζω στα άκρα των συναισθημάτων μου. Στη θέαση των άσχημων τούτων νέων έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου. Μπορεί και να σε χάσω; Σάστισα στην ιδέα. Παρέλυσα προς στιγμήν, αλλά δεν έπρεπε να το δείξω γιατί τα νέα με βρήκαν στη σχολή μου ανάμεσα σε πλήθος συμφοιτητών. Έχασα τη γη κάτω απ' τα πόδια μου. Μου 'ρθε να ξεσπάσω σε κλάματα. Προς στιγμήν το στήθος μου βάρυνε κι άρχισα να έχω δυσφορία. Απομακρύνθηκα απ' τους γνωστούς μου και χώθηκα στο πλήθος αυτών που περνούσαν βιαστικοί. Ανάμεσά τους κοντοστάθηκα να συνειδητοποιήσω αυτά που μόλις είχα διαβάσει στο κακόμοιρο κινητό μου.


Να ξέρεις πως είμαι εδώ με τη σκέψη μου, με την ψυχή μου, με την καρδιά μου, με την προσευχή μου κι ας είμαι μακριά. Είμαι εδώ. Ποτέ δεν έφυγα από κοντά σου. Δεν μπορώ. Δε θέλω. Σ' αγαπάω. Όταν έπειτα πήγα στην εκκλησία να προσευχηθώ δεν είπα στο Θεό να μη σε πάρει. Δικαίωμά Του αν αυτό θέλει. Του είπα να με φωτίσει να αντιμετωπίσω τα όσα θα ακολουθήσουν και Του είπα να μου δείξει το δρόμο αν μπορώ να γιατρέψω εγώ την καρδιά σου.


Κάνεις όμως ένα λάθος. Η αγάπη δεν είναι τρέλα. Ο έρωτας είναι τρέλα. Η αγάπη είναι θυσία. Αλλά δεν μπορώ να θυσιάσω ούτε την ψυχή σου προπαντώς, αλλά ούτε και την ψυχή μου. Σ' αγαπάω τόσο πολύ για να σου κάνω κακό. Γι αυτό και προσευχήθηκα, με το φτωχό μου μυαλό, αν μπορώ να σε βοηθήσω και να σου κάνω καλό για να γιατρευτείς να μου δείξει ο Θεός ποιο δρόμο να ακολουθήσω και τι να πράξω.


Σ' αγαπώ. Αυτό δεν αλλάζει. Κι αν έρχονται οι τελευταίες ώρες εγώ ούτε τώρα θα φύγω από κοντά σου. Η προσευχή μου θα γίνει ακόμα πιο έντονη γιατί τίποτα δε θέλω πιο πολύ απ' το να αναπαυτεί η ψυχή σου. Αυτό που θέλω είναι η ψυχή σου να μη κινδυνέψει να πάρει άλλο δρόμο. Ό,τι ζήσαμε μαζί κι ό,τι μας επιφυλάσσει ο Θεός δε θέλω να σου στερήσουν τον Παράδεισο. Δε θέλω να σε απομακρύνω από αυτόν γι αυτό προσεύχομαι.


Κι αν δεν απαντώ; Εντολές τειρώ. Παλεύω για να τις ακολουθήσω για να μην είμαι άλλο ο πειρασμός σου. Παλεύω να μείνω μακριά σου, για σένα. Κι αν δεν απαντώ δεν σημαίνει ότι δε σε πονάω και δε σε νοιάζομαι διαφορετικά απ' τον καθένα κι ότι δε θέλω την ίδια στιγμή που μου λες κάτι να σηκώσω το τηλέφωνο και να σου πω "Εδώ είμαι καρδιά μου. Εδώ είμαι για σένα. Μην ανησυχείς. Μαζί θα τα ξεπεράσουμε όλα. Όλα θα πάνε καλά".


Σου είχα πει κάποτε πως μπορείς να με εμπιστεύεσαι και πως εγώ για σένα θα είμαι πάντα μια ανεξάντλητη πηγή βοήθειας. Είναι γραφτό τους ανθρώπους που αγάπησα και αγαπώ πιο πολύ στη ζωή μου στο τέλος να τους προδίδω. Έτσι εσένα, έτσι κι εκείνη. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Σε πρόδωσα. Ακολούθησα τη λογική της αγάπης μου για σένα, για το καλό μας, μόνο που τώρα πια εύχομαι η λογική αυτή να μην είναι το όπλο αυτό που θα σε σκοτώσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η αγαπη δεν χωραει λογικη.πρεπει να κανεις μονο οτι νιωθεις να ακους τη καρδια σου και να πηγαινεις εκει που σε φωναζει δεν ακους το μυαλο αλλα τη καρδια αν διαλεξεις λαθος δρομο θ χεις κανει και ενα μεγαλο λαθος,,,