Έλα τώρα χέρι μου δεξί κείνο που σε πονεί δαιμονικά ζωγράφισέ το
αλλ' από πάνω βάλ' του Το ασήμωμα της Παναγίας
πόχουν τη νύχτα οι ερημιές μες στα νερά
του βάλτου


Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008

Ο "φονιάς" του δικομματισμού

Η Χαριλάου Τρικούπη "λύνει" τα μάγια του δικομματισμού που ο ίδιος ο Χαρίλαος Τρικούπης πρωτοέφερε στο ελληνικό κράτος!
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 7 Μαρτίου συνειδητοποιεί για πρώτη φορά ότι μέρος του εκλογικού σώματος "έκανε" φτερά προς την "δεξιά" της Νέας Δημοκρατίας. Τον τελευταίο καιρός το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται για δεύτερη φορά.
Μοιάζει να συμβαίνει το ίδιο, αν και εντελώς ακούσια, όπως συνέβαινε στην Κατοχή. Όταν οι αντιστασιακοί σκότωναν με τα χίλια ζόρια έναν Γερμανό στρατιωτικό σε κάποια ενέδρα, ως αντίποινα οι Γερμανοί έκαιγαν ολόκληρα χωριά και οδηγούσαν στο απόσπασμα εκατοντάδες άντρες και γυναίκες. Κάπως έτσι και η κυρία Δαμανάκη έφυγε από τον Συνασπισμό και πήγε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα ύστερα από τόσο καιρό, άσχετα με αυτό το γεγονός, ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως επί το πλείστον, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις μεταπηδούν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Τι φταίει καημένο μου ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ο ανίκανος πρόεδρός σας; Τα ίδια σας πρόσωπα; Οι στεκούμενες ιδέες σας; Τα επαναλαμβανόμενα ψέματά σας; Η τόσο εξόφθαλμη μαζική πάθηση του αλτσχάιμερ που σας "χτύπησε"; Οφείλουμε, όμως, ως Έλληνες πολίτες να σας ευχαριστήσουμε που με την παρωχημένη και άκρως απογοητευτική πολιτική σας ακόμη και ως αντιπολίτευση καταφέρατε να χτυπήσετε τον δικομματισμό στον πυρήνα του. Θα πρότεινα να συνεχίσετε ανεπηρέαστοι αυτό που κάνετε γιατί επιτέλους αποφασίσατε να επιτελέσετε κοινωνικό έργο έστω κι άθελά σας.
Αλλά αν το θέλατε πραγματικά, δε θα είχατε αλλάξει; Είστε άξιοι της μοίρας σας. Προς το παρόν ο κύριος Καραμανλής και το αποτυχημένο επιτελείο του φαίνεται να μην απειλείται από τον κύριο Τσίπρα και την καλπάζουσα πορεία του προς το μερίδιο της εξουσίας, αλλά καλύτερα να προσέχει για να μην βρεθεί μετά από μερικά χρόνια να πάσχει από την ίδια αμνησία και πολιτική μαλάκυνση του κόμματος του κυρίου Παπανδρέου ή μήπως του κυρίου Λαλιώτη, γιατί τα τεχνάσματα αυτά σε κάτι τέτοιο παραπέμπουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: