Έλα τώρα χέρι μου δεξί κείνο που σε πονεί δαιμονικά ζωγράφισέ το
αλλ' από πάνω βάλ' του Το ασήμωμα της Παναγίας
πόχουν τη νύχτα οι ερημιές μες στα νερά
του βάλτου


Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008

Πέφτει ένα αστέρι

Λένε πως όταν πέφτει ένα αστέρι, μια αγάπη πεθαίνει. Σ' αυτές τις αγάπες που πρέπει να μείνουν για πάντα εύχομαι τίποτα να μην το εμποδίσει. Και στις παλιές αγάπες εύχομαι να είναι καλά εκεί που είναι στο νέο δρόμο που έχουν διαλέξει.

8 σχόλια:

Ψυχολόγος είπε...

Τι είναι αγάπη άραγε; Μήπως ένα δάκρυ του αποχωρισμού;Μήπως ισόβια ταλαιπωρία; ΤΙ; ΤΙ; ΤΙ; Κι' αν δεν διαλέγουμε; Κι' αν κάτι μας σπρώχνει εκεί; Καμία αγάπη δεν πεθαίνει. Πάντα Ζεί και περιμένει. Ναι. Περιμένει.( όλιβερ ντουάν), από το βιβλίο η αιτία του αποχωρισμού.

Mystis είπε...

Όλα είναι παιχνιδίσματα του νου. Και της καρδιάς. Αγάπη; Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αυθυποβολή από την αγάπη. Η πραγματικότητα και η καθημερινή πρακτική δείχνουν άλλα. Ανάλογα με τις προϋποθέσεις μπορεί να παραχθεί κάθε είδους αγάπη...

Έλενα είπε...

Ψυχολόγος: τι να πω...όσες εμπειρίες κι αν ζήσει κανείς δεν ξέρω αν απαντώνται αυτά τα ερωτήματα...όσο για το αν οι αγάπες πεθαίνουν κι εγώ δεν το πιστεύω. Απλά θολώνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Μύστη: δεν μπορώ να μπω στον τρόπο που σκέφτεσαι...μου φαίνεται η θεωρία σου λίγο ξένη για μένα...σίγουρα όμως, τα πάντα ξεκινούν απ' το μυαλό!

Ψυχολόγος είπε...

Τίποτα δεν θολώνει το μυαλό όταν αυτό έχει σχέση με την αγάπη. Την αληθινή αγάπη. Δεν υπάρχει πέρασμα του χρόνου απο εκεί και άσε το μύστη να λέει ότι θέλει.

Mystis είπε...

Koρίτσια κορίτσια

Βαρύγδουπες φράσεις τύπου "αληθινή αγάπη" "οι αγάπες δεν πεθαίνουν" θα καναν και τον Σίλερ να αντιδράσει. Δεν αντιδικώ μαζί σας, πάντα είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να αντιστέκονται. Έστω και στα λόγια. Αλλά, με συγχωρείτε, η τιμιότητα είναι η άλλη μισή αρχοντιά. Και κάπου κάπου πρέπει να λέμε τίμιες κουβέντες.
Υπάρχει αγάπη στις μέρες μας; Και εγώ θα την ήθελα, ποιος δεν θα την ήθελε. Αντικειμενικά, δεν μπορεί να υπάρξει. Αν, φαινομενικά, υπάρχει, υπάρχει ως εγωιστικό φαινόμενο, ως καθαρά εγωιστική πράξη. Θα μπορούσα να παινευτώ ότι γνώρισα την αληθινή αγάπη, την ίδια στιγμή όμως θα αυτοακυρωνόμουν. Ας πάρουμε τα πράματα όπως τα βρίσκουμε, ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό εμείς (αλήθεια, αναρωτιέστε αν είστε ικανές για αληθινή αγάπη ή απλώς για εκδήλωση ενός καθαρά εγωιστικού συναισθήματος;) και τα υπόλοιπα λίγο ενδιαφέρουν.

Με την καλύτερη διάθεση πάντα

Mystis είπε...

http://uk.youtube.com/watch?v=LrHdtp7CZLE


Αυτά τα μάτια μπορούν να υποσχεθούν ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ...

αν κοιτάξεις όμως λίγο προσεκτικότερα, πιο ψύχραιμα, θα διαπιστώσεις ότι είναι ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ...

Αυτό είναι αληθινή αγάπη... ΠΟΝΟΣ

ένθεν κι ένθεν εκείθεν κι εντεύθεν...

ας είναι, μάθαμε πια...

Έλενα είπε...

Η μόνη ανιδιοτελής αγάπη είναι εκείνη του Θεού προς εμάς. Εμείς μεταξύ μας πάντα προσδοκούμε να εισπράξουμε κάτι...έτσι είμαστε φτιαγμένοι εμείς οι άνθρωποι...

μύστης είπε...

δε θα διαφωνήσω...


ο Θεός έχει ανιδιοτελή αγάπη

και μας δίνει ελευθερία...

που τη σπαταλάμε...