Έλα τώρα χέρι μου δεξί κείνο που σε πονεί δαιμονικά ζωγράφισέ το
αλλ' από πάνω βάλ' του Το ασήμωμα της Παναγίας
πόχουν τη νύχτα οι ερημιές μες στα νερά
του βάλτου


Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007

Εξομολογήσεις

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν τις ώρες λαθεμένων πράξεων.


Ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους παρέσυρα, όταν εξώκειλα κι εγώ.


Η πίστη είναι σημαντική αρετή. Όταν αυτή δεν εκπίπτει ούτε φθείρεται μέσα μας τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε πολύ μεγάλα πράγματα. Όποιος δεν εύχεται να πάρει κι έχει πίστη σ' αυτό που κάνει, θα έρθει η στιγμή που θα ανταμοιφθεί και με το παραπάνω.


Και θυμηθείτε..."η αγάπη πάντα στέγει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει." Να 'στε όλοι καλά και πάντα με συνείδηση και μυαλό.

2 σχόλια:

kapsos είπε...

καποιος ειπε πως η αγαπη ειναι ενα ταξιδι απο πληγη σε πληγη ή απο γιορτη σε γιορτη.δε ξερω ποιο προτιμας απο τα δυο..
παντως η πιστη δεν εχει καμια σχεση με την αγαπη.η πιστη αποκτιεται λιγο λιγο ενω η αγαπη ειναι παντα αυθορμητη και χτυπαει εκει που δεν το περιμενεις,οπως κι ο ερωτας.
τελος σε προτρεπω να μη ζητας συγγνωμη.μονο στον εαυτο σου οφειλεις εξηγησεις,σ υτον να απολογεισαι(η χρηση καθρεπτη ενδυκνειται για αυτην την διαδικασια)

Kornhlia είπε...

''η πιστη αποκτιεται λιγο λιγο ενω η αγαπη ειναι παντα αυθορμητη και χτυπαει εκει που δεν το περιμενεις,οπως κι ο ερωτας''

θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και να επαναδιατυπώσω τη φράση σου: η πίστη αποκτιέται λίγο λίγο, ΕΤΣΙ ΚΑΙ η αγάπη. Η σύγκριση έρωτος και αγάπης σχεδόν αυτοακυρώνεται, καθώς διαφέρουν σε ουσιώδη συστατικά στοιχεία και πολλές φορές μάλιστα αλληλοσυγκρούονται. Άλλωστε γι'αυτό και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι διέκριναν το συναίσθημα της αγάπης (με την πλατειά έννοια του όρου), της συναισθηματικής έλξης δηλαδή προς τον συνάνθρωπο, σε τρεις μορφές: στην αγάπη υπό την στενή έννοια του όρου, όπως τη χρησιμοποιεί εδώ η φίλη μας η Έλενα, τον έρωτα και τη φιλία. Η αγάπη προϋποθέτει πίστη στην οποία και θεμελιώνεται εν αντιθέσει με τον έρωτα βέβαια ο οποίος, όπως προανέφερες, είναι αυθόρμητος, και επιπόλαιος θα προσέθετα. Η αγάπη όμως εγκαθιδρύεται αργά, σταθερά αποβλέπουσα στην αιωνιότητα.

Λενάκι, keep writing!!!!